Stir-fry je tehnika koja podrazumijeva da svoje namirnice pržite na visokoj temperaturi u, po mogućnosti, woku, te da priprema traje kratko. Prije nego što krenete s prženjem, sve bi Vam namirnice već trebale biti nasjeckane i spremne jer će samo kuhanje ići vrlo brzo.
Ovaj je recept inspiriran kupusom sa svinjetinom, ali na stir-fry način. Pokušala sam spojiti tradicionalnu svinjetinu, krumpire i kupus sa svježinom i jednostavnošću pripreme na ovaj način. Kupus sam zamijenila prokulicama, a od mesa sam koristila svinjska leđa bez kosti. Također, da bi jelo ipak više sličilo na domaću kuhinju, ipak nisam koristila zanimljive začine, sojin umak i sl.
Potrebno Vam je:
250 g prokulica
2 odreska svinjskih leđa
1 manji poriluk
1 krumpir
3 češnja češnjaka
ulje
sol
papar
slatka paprika
sezam
papar
slatka paprika
sezam
- Krumpir ogulite, narežite na sitne kockice i skuhajte. Kada je taman kuhan, procijedite ga.
- Svinjetinu narežite na trakice i začinite solju, paprom i slatkom paprikom.
- Poriluk prerežite po sredini dužinski, operite od ostataka blata i nasjeckajte. Prokulice prepolovite, uklonite tamne vanjske listiće i nasjeckajte te polovice na 4-5 feta da sliči na rezani kupus. Češnjak tanko narežite.
- Sada kada je sve spremno, ugrijte wok, stavite malo ulja i ubacite meso. Trebalo bi biti dovoljno vruće da se odmah počne lijepo brzo pržiti.
- Kada meso poprimi boju, a to će biti vrlo brzo, ubacite krumpire da se i oni poprže. Slijede poriluk, luk i prokulice. Posolite i popaprite. Moguće je da ćete u ovom koraku morati dodati još malo ulja.
- Miješajte ako ne znate "prebacivati" sastojke u woku. Pokret je kao kada okrećete palačinke - gurnete od sebe pa povučete. Ono što je bilo naprijed u woku sada je natrag.
- Dodajte sezam da vrućina i njega oživi. Nakon toga možete servirati.
Dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar